| Value | Category | Cases | |
|---|---|---|---|
| @ivinsko meso | 4799 |
2.4%
|
|
| Beli hleb | 3783 |
1.9%
|
|
| Cigarete | 2988 |
1.5%
|
|
| Crni i beli luk i praziluk | 4894 |
2.5%
|
|
| Crni, ra`ani, integralni hleb | 1089 |
0.6%
|
|
| D@em, kompot, slatko, marmelada | 1781 |
0.9%
|
|
| Doma}i, beli sir (sve vrste) | 3642 |
1.9%
|
|
| Druge vrste `ita | 128 |
0.1%
|
|
| Druge vrste hleba | 238 |
0.1%
|
|
| Duvan | 8 |
0%
|
|
| Gazirani i negazirani sokovi | 3158 |
1.6%
|
|
| Gotova jela | 201 |
0.1%
|
|
| Gove|e meso | 933 |
0.5%
|
|
| Gra{ak,boranija, sve` i zamrznut | 3111 |
1.6%
|
|
| Gro`|e | 63 |
0%
|
|
| Hrana na poslu, u {koli | 2000 |
1%
|
|
| Hrana u restoranu (i poru~ena hrana koja se dostavlja na ku}u) | 389 |
0.2%
|
|
| Hrana za odoj~ad | 85 |
0%
|
|
| Instant supe | 1609 |
0.8%
|
|
| Jabuke | 3102 |
1.6%
|
|
| Jagnje}e i jare}e | 263 |
0.1%
|
|
| Jaja (koko{ija i druga) | 5002 |
2.5%
|
|
| Jestivo ulje | 4818 |
2.4%
|
|
| June}e meso | 1701 |
0.9%
|
|
| Kafa (sirova, pr`ena, mlevena) | 5200 |
2.6%
|
|
| Kajmak, pavlaka, mileram, vurda | 2401 |
1.2%
|
|
| Kajsije i breskve sve`e, zamrznuto | 570 |
0.3%
|
|
| Kakao | 410 |
0.2%
|
|
| Kiselo mleko, jogurt, kefir | 4236 |
2.2%
|
|
| Konzervirano i prera|eno meso | 1069 |
0.5%
|
|
| Krastavac | 4023 |
2%
|
|
| Krompir | 5311 |
2.7%
|
|
| Kru{ke | 214 |
0.1%
|
|
| Kukuruzno bra{no i kukuruz | 1573 |
0.8%
|
|
| Kupus, kelj, prokelj, brokule | 4149 |
2.1%
|
|
| Kvasac | 1474 |
0.7%
|
|
| Majonez, senf, ke~ap | 1902 |
1%
|
|
| Margarin | 2278 |
1.2%
|
|
| Maslac | 342 |
0.2%
|
|
| Med | 1233 |
0.6%
|
|
| Mineralna (gazirana/negazirana) voda | 3251 |
1.7%
|
|
| Mleko | 5005 |
2.5%
|
|
| Orah, le{nik, badem | 679 |
0.3%
|
|
| Ostala alkoholna pi}a | 122 |
0.1%
|
|
| Ostale biljne masno}e | 111 |
0.1%
|
|
| Ostale vrste sira (`uti, tvrdi, krem) | 1018 |
0.5%
|
|
| Ostali kobasi~arski proizvodi | 938 |
0.5%
|
|
| Ostali mle~ni proizvodi | 185 |
0.1%
|
|
| Ostali nepomenuti proizvodi | 255 |
0.1%
|
|
| Ostalo ju`no vo}e, banane, ananas, kivi … | 2716 |
1.4%
|
|
| Ostalo sve`e vo}e | 1873 |
1%
|
|
| Ostalo sve`e meso i iznutrice | 703 |
0.4%
|
|
| Ostalo sve`e povr}e | 962 |
0.5%
|
|
| Ov~ije i kozije | 127 |
0.1%
|
|
| Paprika (sve`a i zamrznuta i suva) | 1796 |
0.9%
|
|
| Paradajz (sve`) | 3896 |
2%
|
|
| Pasulj | 4071 |
2.1%
|
|
| Peciva | 1727 |
0.9%
|
|
| Pe~urke, gljive | 1257 |
0.6%
|
|
| Pice na poslu, u skoli | 669 |
0.3%
|
|
| Pice u restoranima | 722 |
0.4%
|
|
| Pirina~ | 3431 |
1.7%
|
|
| Pivo | 2499 |
1.3%
|
|
| Polubeli hleb | 1483 |
0.8%
|
|
| Pomorand`e, limun, mandarine, grejp | 2166 |
1.1%
|
|
| Prase}e meso | 447 |
0.2%
|
|
| Prera|eno i konzerv. povr}e, paradajz sok | 969 |
0.5%
|
|
| Prirodni vo}ni sokovi | 2403 |
1.2%
|
|
| Proizvodi i prera|ev.od ribe | 1334 |
0.7%
|
|
| Proizvodi od bra{na i testenine | 2420 |
1.2%
|
|
| P{eni~no, ra`ano bra{no i griz | 2213 |
1.1%
|
|
| Rakija | 1241 |
0.6%
|
|
| Salame i kobasice svih vrsta | 3650 |
1.9%
|
|
| Sladoled | 1768 |
0.9%
|
|
| Slani kikiriki, smoki, grisine, ~ips i sl. | 1742 |
0.9%
|
|
| Slatki{i, keks, biskviti, bombone | 2960 |
1.5%
|
|
| Smrznuto testo | 765 |
0.4%
|
|
| So | 4903 |
2.5%
|
|
| Spana}, blitva sve` i zamrznuti | 1494 |
0.8%
|
|
| Suva i barena slanina | 1900 |
1%
|
|
| Suvo meso bez kostiju | 929 |
0.5%
|
|
| Suvo meso sa kostima | 1781 |
0.9%
|
|
| Suvo vo}e, {ljive, smokve, gro`|e | 305 |
0.2%
|
|
| Sve`a i zamrznuta morska riba | 1015 |
0.5%
|
|
| Sve`a/zamrz. re~na i jezer.riba | 838 |
0.4%
|
|
| Svinjska mast, salo, loj | 2406 |
1.2%
|
|
| Svinjsko meso | 3988 |
2%
|
|
| Tele}e meso | 563 |
0.3%
|
|
| Tre{nje i vi{nje sve`e, zamrznuto | 3424 |
1.7%
|
|
| Ukiseljeno povr}e | 594 |
0.3%
|
|
| Vino | 721 |
0.4%
|
|
| Vir{le, debreciner, safalade | 2479 |
1.3%
|
|
| Za~ini | 3786 |
1.9%
|
|
| Zelena salata | 1709 |
0.9%
|
|
| [argarepa, zelen, celer, cvekla, | 4243 |
2.2%
|
|
| [e}er (kristal, kocke, prah) | 4730 |
2.4%
|
|
| [lag, puding, i sl. | 1219 |
0.6%
|
|
| [ljive | 79 |
0%
|
|
| ^ajevi | 1514 |
0.8%
|
|
| ^okolade i ~okoladni krem | 2338 |
1.2%
|
The designations employed and the presentation of material in this information product do not imply the expression of any opinion whatsoever on the part of the Food and Agriculture Organization of the United Nations (FAO) concerning the legal or development status of any country, territory, city or area or of its authorities, or concerning the delimitation of its frontiers or boundaries.